Nationale Suiker Challenge

AMERSFOORT – Patiënten stimuleren om gezond te eten en drinken, zonder suiker? Adviseer ze dan om deel te nemen aan de Nationale Suiker Challenge! Dit initiatief van het Diabetes Fonds vindt dit jaar voor de vierde keer plaats, tijdens de week zonder suiker van 7 tot en met 13 juni.

Volgens het Diabetes Fonds krijgt ruim 60% van de volwassenen in Nederland iedere dag te veel vrije suikers binnen. Dit leidt tot gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, overgewicht en diabetes type II. Maar ook het gebit wordt natuurlijk ernstig aangetast door suiker. Daarom is het een goed idee om je patiënten te wijzen op dit initiatief.

De challenge houdt in dat de deelnemer een week lang geen toegevoegde suikers eet en drinkt, en hiermee in feite ‘afkickt’ van suikergebruik. Om dit makkelijker te maken, kun je gebruik maken van de recepten en tips in het Suiker Challenge Magazine dat elke deelnemer ontvangt. Zo leren deelnemers ook te herkennen waarin suikers zitten en kunnen ze deze makkelijker vermijden in de toekomst.

Patiënten kunnen zich inschrijven via de website van het Diabetes Fonds.

(bron: DiabetesFonds)

 

 

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws