Coronatriage voor mondzorgpraktijken versimpeld

De Commissie Leidraad Mondzorg Corona heeft de triage vereenvoudigd. Vanaf nu kan met slechts drie vragen worden bepaald of een patiënt wel of niet behandeld kan worden, is te lezen op de website van de verschillende beroepsverenigingen voor de mondzorg.

Niet alleen de triage is vernieuwd, ook de leidraad zelf is aangepast. In versie 7.0 zijn de definities van de twee groepen vereenvoudigd. Onder groep A vallen ‘gewoon te behandelen patiënten’ en onder groep B vallen patiënten die alleen spoedzorg kunnen krijgen.

Voor kinderen geldt dat zij naar de mondzorgverlener mogen als ze klachten hebben zoals verkoudheid, als zij volgens de huidige regels ook welkom zouden zijn op school of de opvang. Zie ook de handreiking bij neusverkouden kinderen. De aanvullende hygiënemaatregelen uit de Leidraad Mondzorg Corona blijven gelden. Wel mogen patiënten vanaf nu naar het toilet.

De commissie heeft besloten geen onderscheid te maken tussen wel en niet gevaccineerde patiënten. Dit houdt in dat iedereen zich aan de triage, inzetschema’s en de hygiënemaatregelen moet blijven houden. Dit besluit komt voort uit onderzoeken waaruit is gebleken dat gevaccineerde  mensen alsnog klachten kunnen ontwikkelen, besmet kunnen raken en anderen zouden kunnen besmetten. Desondanks is, gezien het snel afnemende aantal coronabesmettingen in Nederland, de verwachting dat steeds minder patiëntafspraken in mondzorgpraktijken afgezegd of verzet moeten worden.

De Leidraad Mondzorg Corona is een initiatief van KNMT, ONT en NVM-mondhygiënisten.

(bron: NVM-mondhygiënisten, KNMT)

 

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws