Veel kritiek op extra administratie mondzorgpraktijken

Minister Hugo de Jonge heeft onverwacht besloten om de regeling Jaarverantwoording WMG definitief vast te stellen. Deze regeling houdt in dat kleine zorgaanbieders, zoals mondzorgpraktijken, vanaf 1 januari 2022 elk jaar rond de 90 complexe vragen moeten beantwoorden over hun bedrijfsvoering.

Volgens de Eerstelijnscoalitie, een samenwerkingsverband van een aantal eerstelijnsorganisaties waaronder beroepsverenigingen KNMT en NVM-mondhygiënisten, is deze regeling niet aanvaardbaar: hierdoor gaan meer dan 50.000 voor de zorg bestemde uren verloren. Het gaat dus ten koste van de zorg voor patiënten.

De Eerstelijnscoalitie legt zich dan ook niet neer bij het besluit en ook in de Tweede Kamer bestaan nog grote twijfels. In mondzorgpraktijken bestaat al veel irritatie over de hoge administratiedruk, waar onder andere tandartsassistenten veel tijd aan kwijt zijn. Extra administratieve eisen – zeker als die volgens het KNMT ‘nutteloos’ worden genoemd – worden daarom al snel met weerzin ontvangen.

 

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws