Opnieuw inbraken in mondzorgpraktijken

UTRECHT – Opnieuw zijn mondzorgpraktijken de dupe van inbraak. Het gaat nu om praktijken in Kennemerland en de regio Aalsmeer. De inbrekers waren eerder actief in praktijken in Oost-Nederland en nemen graag dure apparatuur mee, zoals 3D-scanners en -printers.

De politie vermoedt dat de bendes die mondzorgpraktijken binnendringen internationaal opereren. Binnen korte tijd slaan ze toe op meerdere plekken in een regio. De kans is groot dat ze de gestolen spullen vervolgens naar het buitenland brengen, maar het kan ook zijn dat ze apparaten in Nederland verkopen. Mocht je dus op Marktplaats dure praktijkapparatuur tegenkomen, dan hoort de politie dat graag.

Als tandartsassistent is het belangrijk om alert te zijn op deze gevaren. De politie geeft tips om de kans op inbraak te verkleinen: zet dure apparatuur uit het zicht, haal dongels uit de apparaten, controleer bij het verlaten van de praktijk of alles op slot zit en vergeet het alarm niet aan te zetten. Zie je iets verdachts? Neem dan direct contact op met de politie via 112.

De politie vraagt getuigen van de inbraken zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

(bron: KNMT)

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws