‘Benut je kans, ga voor groei met het STAP-budget!’

Sinds 1 maart 2022 kan iedere burger maximaal duizend euro STAP-budget subsidie aanvragen voor een Edin-opleiding. Denk aan de A-, B- en C-opleidingen, lokale verdoving, praktijkmanager. Wij geven je graag inzicht in de vele mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Benut je kansen, ga voor groei!

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie die in het leven is groepen om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Het STAP-budget staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie. Per kalenderjaar kan je maximaal één STAP-opleiding volgen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen. In 2022 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar gesteld door de overheid, wat verdeeld is over 5 aanvraagtijdvakken. Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak en de volgende zal 1 mei 2022 opengesteld worden. Wees er op tijd bij!

Wat zijn de voorwaarden?

Een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget zijn dat je 18 jaar of ouder bent en dat je nog geen AOW ontvangt. Daarnaast moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. Is het geld van een periode op als je een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

Hoe kan ik een STAP-budget aanvragen?

Als werkende of werkzoekende kan je één keer per jaar het STAP-budget aanvragen. Bekijk het STAP-budget-aanbod van Edin op www.edin.nl/opleidingen. Schrijf je in voor een opleiding en betaal vervolgens het volledige bedrag. Ontvang het STAP-aanmeldingsbewijs van Edin voor de aanvraag bij het UWV en vraag het STAP-budget aan in de periode van de opleiding via www.stapuwv.nl/stap. Is de aanvraag goedgekeurd? Ontvang uiterlijk 3 maanden na het behalen van je diploma 1.000 euro aan subsidie terug.

Is het STAP-budget ook voor werkgevers? 

Het STAP-budget is een subsidie van de Rijksoverheid voor individuen/burgers om meer regie te nemen over hun ontwikkeling en loopbaan. Om dit ook te stimuleren kun je als werkgever het gebruik van STAP-budget aanmoedigen. Is een opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan zou je als werkgever (of een andere partij) het meerdere kunnen bijdragen.

Ga voor groei met een opleiding bij Edin!

Op www.edin.nl/stap-opleidingen lees je meer over het STAP-budget en de opleidingen die zijn opgenomen in het scholingsregister van het UWV. Deze opleidingen komen in aanmerking voor de STAP-budget-subsidie. Het STAP-aanbod van Edin wordt continu uitgebreid, zodat er genoeg kansen zijn om jezelf verder te ontwikkelen!

Vorig artikel
Volgend artikelZZP-tandartsassistent is in opmars

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws