Mondzorgpraktijken in actie voor Oekraïne

UTRECHT – Mondzorgpraktijken zetten zich op verschillende manieren in om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen. Zou jouw praktijk ook in actie kunnen komen? Hier is een selectie uit de vele initiatieven:

  • Verzameling van medische en hygiënehulpmiddelen

Via LinkedIn is Irena Middeljans, tandarts in opleiding tot orthodontist, begonnen met een inzamelingsactie voor Oekraïne. Familie van haar komt uit Oekraïne, waardoor ze zich verbonden voelt met het land. Spullen zoals tandpasta stuurt ze naar mensen in Oekraïne en die kunnen deze middelen nu goed gebruiken. Heb je hulpmiddelen die je wilt doneren? Mail dan naar Irena_middeljans@hotmail.com.

  • Verzameling hulpmiddelen en vluchtelingenvervoer

Remco Koop van mobiele mondzorgdienstverlener Omnios zamelde samen met organisatie de Ronde Tafel zo veel mogelijk hulpmiddelen in om daarmee naar Polen af te reizen en de Oekraïense grens te bereiken. Daar zullen ze de komende tijd hulpmiddelen uitdelen en zeventig tot tachtig vluchtelingen een plek aanbieden om mee te reizen naar Nederland. Meer weten over deze actie? Kijk op www.inactievooroekraine.nl.

  • Gratis tandheelkundige zorg voor vluchtelingen

Veel tandartspraktijken willen gratis zorg bieden aan Oekraïense vluchtelingen. De KNMT heeft een inschrijflijst opgesteld waar praktijken zich kunnen aanmelden om acute zorg te bieden aan de vluchtelingen. Indien nodig neemt de gemeente dan contact op met de praktijk. Ook heeft de KNMT vertaalkaarten ontworpen om de communicatie met Oekraïense patiënten makkelijker te maken.

(bron: KNMT)

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws