Poll: Werk je liever in een grootschalige of een kleinschalige mondzorgpraktijk?

Een halve eeuw geleden was een solopraktijk van één tandarts met één tandartsassistent nog de standaard. Anno 2022 is de schaalvergroting in de mondzorg in volle gang. Solopraktijken gaan steeds vaker op in groepspraktijken, die bovendien steeds vaker behoren tot een keten.

In welk type mondzorgpraktijk de patiënt het beste uit is, daarover verschillen de meningen. Maar in wat voor praktijk werk je als paro-, preventie- of tandartsassistent zelf het liefste: grootschalig of kleinschalig? We vroegen het jullie in onze poll, die tweemaal verspreid werd in de e-mailnieuwsbrief van De Tandartsassistent.

Liever in een grootschalige praktijk: 16 stemmen (17%)

Liever in een kleinschalige praktijk: 72 stemmen (76%)

Maakt mij niet uit: 7 stemmen (7%) 

Totaal: 95 stemmen 

De uitslag was heel duidelijk: maar liefst 76% gaf aan het liefste in een kleinschalige praktijk te werken. Mogelijk geven argumenten als ‘korte lijnen op de werkvloer’, ‘nauwe band met collega’s’, ‘overzichtelijkheid’ en ‘patiënten zijn geen nummer’ daarbij de doorslag. Slechts 17% gaf de voorkeur aan een grootschalige praktijk.

Als het aan onze lezers ligt, hoeft het dus niet zo hard te gaan met de schaalvergroting in de mondzorg. Toch – of moeten we zeggen helaas? – lijkt de trend niet te stoppen.

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws