Dental Expo is er voor de totale mondzorg

AMSTERDAM – Over enkele maanden is het zover: dan vindt eindelijk Dental Expo weer plaats, de vakbeurs voor de totale mondzorg. Professionals werkzaam in elk denkbaar onderdeel van de mondzorg komen op 27, 28 en 29 oktober 2022 samen op het grootste onafhankelijke evenement voor de dentale branche in Nederland. De nadruk ligt op de balans tussen producten, materialen, diensten en kennis, uitgedragen door exposanten, in kennissessies en in andere activiteiten. Ben jij als assistent ook met je collega’s van de partij?

Kennis, innovatie en ontmoeting tijdens de tiende editie

Dental Expo is alweer aan zijn tiende editie toe. “Vanaf de eerste editie is Dental Expo hét podium waarop de dentale markt en mondzorgprofessionals elkaar ontmoeten,” vertelt Ben Adriaanse namens hoofdmediapartner Prelum. “Op de talloze stands vind je een showcase van het vakgebied nu en in de toekomst. Maar je bezoekt Dental Expo niet alleen voor de exposanten. Ook de kennissessies en andere activiteiten spreken aan. En niet te vergeten is het dé plek om je netwerk te onderhouden en uit te breiden, zeker nu we elkaar sinds 2020 minder vaak persoonlijk konden ontmoeten. Ik twijfel er daarom niet aan dat de beursvloer in oktober weer ‘ouderwets’ gevuld zal zijn met exposanten én bezoekers,” aldus Adriaanse.

Ontmoet de complete dentale branche

Om in te spelen op de trends van de huidige markt én die van morgen, richt Dental Expo zich op de complete dentale branche. Dit blijkt al uit de bezoekers en exposanten die hun opwachting zullen maken. Bezoekers lopen uiteen van de tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten tot (praktijk)managers, ondernemers en bestuurders.

Om in te spelen op de behoeftes van de bezoekers bieden exposanten een breed aanbod aan producten, materialen en diensten met onder andere (verbruiks)materialen, 3D-scanners en printers, materiaal voor kroon- en brugwerk, financiële advisering, management support, educatie en ergonomie. Dit aanbod illustreert mooi de balans tussen de harde en zachte kant van de mondzorg.

Aandacht voor menselijke kant

De dentale branche is niet alleen gericht op reactieve handelingen binnen de mond, zoals een composietrestauratie. De mondzorg heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en een ontwikkeling in focus, die sterk wordt doorgezet naar de toekomst. Een groter aandeel van de mondzorg bestaat tegenwoordig uit preventie en voorlichting, maar bijvoorbeeld ook cosmetische behandelingen. De vergrijzing vergroot het aantal complexe mondsituaties bij ouderen.

Ook aan de ‘zachte’, menselijke kant blijft de mondzorg zich ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn administratiesoftware die klantvriendelijkheid en gebruiksgemak verhogen, studiemogelijkheden zodat personeel hun vaardigheden kunnen uitbreiden, en is er meer oog voor de mens achter de functie en hun plaats binnen de organisatie. De Human Factor krijgt kortom een groter aandeel in het totaalplaatje, wat zich naar verwachting in de komende jaren zal doorzetten. Deze balans tussen klinische aspecten en de menselijke kant is terug te vinden op Dental Expo in het aanbod van bezoekers, exposanten en kennissessies.

Aanmelden voor Dental Expo kan al via dentalexpo.nl met code 2525.

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws