Poll: 1 op de 5 tandartsassistenten zou graag als zelfstandige aan de slag gaan

Steeds meer assisterenden, waaronder ook tandartsassistenten, gaan als zelfstandige aan de slag. Je hebt dan meer vrijheid, kunt zelf je opdrachtgevers kiezen en je kunt onderhandelen over het uurtarief. Daar staat tegenover dat er weinig arbeidsvoorwaarden zijn en je daardoor onder andere niet uitbetaald krijgt bij ziekte of vakantie.

Is deze tendens ook bij onze lezers zichtbaar? In de poll van De Tandartsassistent vroegen we jullie of je ooit zou overwegen om als zelfstandige te gaan werken als paro-, preventie- of tandartsassistent. Inderdaad blijkt dat veel van jullie deze optie serieus zouden overwegen. Bijna een vijfde van de stemmers gaf zelfs aan graag als zelfstandige aan de slag te gaan, terwijl ruim een kwart dit nooit zou willen. Meer dan de helft ziet zichzelf “misschien” als zelfstandige werken.

‘Ik zou graag als zelfstandige aan de slag gaan’: 19 procent van de stemmen

‘Ik zou nooit als zelfstandige aan de slag gaan’: 26 procent van de stemmen

‘Ik zou misschien als zelfstandige aan de slag gaan’: 55 procent van de stemmen

In totaal reageerden 31 assistenten op de poll.

Stemmen op onze nieuwe pollvraag over of meer mannelijke tandartsassistenten een goede zaak zijn? Dat kan in de nieuwsbrief van deze week. Nog geen abonnee? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van De Tandartsassistent via www.detandartsassistent.nl/aanmelden.

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws