Beroepskeuzecampagne tandartsassistent van start

UTRECHT – Met de nieuwe campagne ‘Tandartsassistent, iets voor jou?’ wil de KNMT scholieren en zij-instromers stimuleren om te kiezen voor een baan als tandartsassistent. Het tekort aan tandartsassistenten zorgt voor problemen in mondzorgpraktijken. Zo is de continuïteit van de zorg voor patiënten in gevaar. Hoe groot is het probleem en wat maakt het beroep als tandartsassistent aantrekkelijk?

Meer dan 60 procent van de tandartspraktijken zegt een tekort aan assistenten te hebben en 67 procent zegt vacatures (zeer) moeilijk te kunnen vervullen. Dat blijkt uit onderzoek onder tandartsen in 2021. Er zijn in Nederland naar schatting ruim 20.000 preventie- en tandartsassistenten werkzaam. Alleen al in de vacaturebank van de tandartsenvereniging KNMT staan momenteel meer dan 270 vacatures voor assistenten open.

Via de campagne wil de KNMT de belangstelling voor het beroep van tandartsassistent aanwakkeren. De vereniging richt zich op mensen die nog voor een opleiding gaan kiezen. Op de campagnewebsite www.tandarts-assistent.nl staat informatie over het beroep en de opleidingsmogelijkheden en komen assistenten aan het woord. Zo vertelt Bernice Balyn: “Je moet coöperatief maar ook zelfstandig heel georganiseerd kunnen werken.” En assistent Solmaz Sanli raadt aan om de opleiding Tandartsassistent te volgen “als je meer wil weten over het gebit en ervan houdt om te communiceren met patiënten.”

Wat waren jouw redenen om voor het beroep van tandartsassistent te kiezen? Vertel het ons in de poll hieronder!

Bron: KNMT

Start het gesprek

  1. Ik werk al 30 jaar als ta ass met veel
    Plezier en sinds een half jaar geef ik ook praktijk les aan de studenten maar het grootste probleem wat steeds benoemd wordt is toch echt de lage salarissen. Mijn advies is dus om eerst de salarissen aantrekkelijker te maken misschien is ervan ook meer animo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws