Tandarts betast assistente en krijgt taak- en celstraf

UTRECHT – Een 38-jarige tandarts, destijds werkzaam in een praktijk in Waddinxveen, is afgelopen week veroordeeld omdat hij een van de tandartsassistentes in de praktijk heeft betast tussen de behandelingen door. De tandarts krijgt een taakstraf van 140 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Daarnaast moet de tandarts 1500 euro smartengeld aan het slachtoffer betalen.

Het grensoverschrijdende gedrag vond plaats in 2014. De verdachte, tandarts J.D., raakte de billen en borsten van de assistente aan en maakte rijdende bewegingen tegen haar lichaam, aldus het slachtoffer. Volgens de vrouw was het contact met de nieuwe tandarts eerst prettig en amicaal, maar sloeg dat al snel om. Na vijf maanden zei de assistente iets tegen de tandarts over zijn gedrag en daarna stopte de betasting.

Tijdens de zitting bij de rechtbank ontkende verdachte J.D. de meeste ontuchtbeschuldigingen. Hij zag de tik op de billen als een “speels” gebaar, waar de assistente hem toe had uitgedaagd. Hij ontkende dat hij de vrouw bij de borsten had aangeraakt of rijdende bewegingen had gemaakt.

Het verhaal van de assistente werd ondersteund door een verklaring van een andere assistente uit de praktijk, waardoor de officier van justitie meer waarde aan het verhaal van het slachtoffer hechtte. De vrouw vond dat de tandarts misbruik had gemaakt van het overwicht dat hij over haar had. Ze verklaarde dat ze getraumatiseerd is door het grensoverschrijdende gedrag van de tandarts. De tandarts moest vanwege de ontucht al weg bij de praktijk in Waddinxveen.

Bron: Omroep West

Start het gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats uw opmerking!
Vul hier uw naam in

Advertentie
Advertentie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws in je mailbox

Het laatste nieuws