Datum

01 10 2021
Expired!

Tijd

09:30 - 16:15

Expertisedag voor de Mondzorg 2021

‘Mondzorg bij jeugdigen: wanneer doe ik wat en hoe kan ik daar het beste over communiceren?’

De ‘Expertisedag voor de mondzorg’ krijgt een vervolg! Deze dag ligt het accent op een aantal aspecten uit de nieuwe richtlijn Mondzorg voor Jeugdigen. De presentaties sluiten aan op uw rol, wijzen de weg naar een behandelaanpak en geven handvatten voor uw dagelijkse praktijk.

Waar let u bijvoorbeeld op als het over voeding gaat? Wanneer maakt u nu röntgenfoto’s bij kinderen? En hoe ga je om met ‘vlekjes’ in het element: behandelen of (nog) niet? Ook vertellen we u meer over sealen, fluoridegebruik en kaasmolaren. En over het gebruik van de VR-bril om angsten en spanningen te reduceren. Daarnaast komt de rol van de mondzorgprofessional aan de orde bij de communicatie. Je krijgt inzicht in hoe taalgebruik je kan helpen in de communicatie. Last but not least geven we inzicht in hoe ouders kinderen en hun behandeling kunnen beïnvloeden.

Kortom, vele onderwerpen die door deskundige sprekers op inspirerende wijze worden uitgediept. Wat speelt er, wat zijn de laatste inzichten en hoe zijn deze direct toepasbaar in de praktijk, laat u inspireren!